Kontakt os på  35 37 61 00

Home Behandling med fasciemanipulation

Behandling med fasciemanipulation

Behandling med fasciemanipulation hos Akupunktur Kbh.

Fasciemanipulation (FM/Fascial Manipulation) er en manuel teknik, der retter sig systematisk mod kroppens fascier – det bindevæv, som omgiver og adskiller kroppens indre dele fra hinanden; muskler, sener, nerver og organer. Behandlingsformen kan bl.a. hjælpe til at skabe øget mobilitet og mindske smerter.

FM er et italiensk udviklet undersøgelses- og behandlingskoncept, som bruges i hele verden, og der er forskningsbaseret evidens for metodens effekt.

Læs mere om fascier og behandlingen herunder.

 

Hvad er fascier?

Fascien er en ubrudt bindevævshinde, som omgiver alle dele inde i kroppen – den ligger omkring muskler, sener, nervevæv og de indre organer og har både til formål at adskille og holde sammen på kroppens dele.

For at kroppen kan bevæge sig frit, skal fascien kunne bevæge sig uhindret i alle retninger. Det kræver, at den er smidig, blød og hydreret.

Bindevævshinden kan blive mere fast og elasticiteten mindskes, fordi de forskellige lag af fibre klistrer sammen og gør den sej. Det kan fx skyldes skader og arvæv, manglende eller uhensigtsmæssig bevægelse af kroppen, negative stresspåvirkninger, dårlige kostvaner, ophobning af affaldsstoffer eller utilstrækkelig hydrering.

Hvis fascien således ikke kan bevæge sig uhindret, kan det påvirke bevægelighed, koordination, kraftgraduering og give smerter.

Der har især i de senere år været øget opmærksomhed om denne del af bindevævets betydning for et sundt og funktionelt bevægeapparatet – og i behandlingen af bl.a. vedvarende smerter, stivhed og spændinger i kroppen, som følge af skader, manglende bevægelse, arvæv m.m.

 

Hvad går behandling ved fasciemanipulation ud på?

FM som behandlingsform henvender sig specielt til patienter, der har haft symptomer i længere tid, i flere dele af kroppen samtidigt, eller som har symptomer med et ikke karakteristisk mønster.

I en FM-behandling laver man først en grundig undersøgelse af hele kroppen og kortlægger mønstret for symptomerne. Vi sætter fokus på tidligere og nuværende skader og smerter og deres indbyrdes samspil. På baggrund af undersøgelsen udvælger vi, hvilke fasciepunkter der skal bearbejdes i behandlingen.

Selve behandlingen består i en kraftig punktvis massage af fascien de steder, der er identificeret som relateret til de specifikke symptomer.

Der kan opstå øget ømhed, hævelse og evt. blå mærker umiddelbart efter behandlingen, da den i princippet fremkalder en inflammation omkring de behandlede punkter. Det lyder voldsomt, men meningen er, at den lokale inflammation forårsager en øget blodgennemstrømning til det udsatte område, hvilket tilfører næring og hjælper helingsprocessen på vej.

Behandlingsmetoden er så småt ved at vinde indpas i Danmark, men der er endnu ikke mange klinikker, der tilbyder kvalificeret behandling ved hjælp af fasciemanipulation. Hos Akupunktur Kbh. er vi uddannet særligt i teknikken, som indgår i vores samlede pallette af behandlingstilbud. Du kan læse mere om os og vores holistiske tilgang til kroppen og behandling her på siden.

Vil du vide mere om fascier og fasciemanipulation som behandlingsmetode, kan du læse mere på fascialmanipulation.com (på engelsk).

 

Kontakt os og bestil tid til behandling

Hvis du tænker, at fasciemanipulation kan hjælpe dig, har du spørgsmål, eller vil du bare gerne høre mere om mulighederne og behandlingsforløb, så kontakt os endelig. Vil du bestille tid til behandling med det samme, kan du gøre det nemt med få klik online.

Vi ser frem til at høre fra dig.