Kontakt os på  35 37 61 00

Home Motorisk funktionstest

Motorisk funktionstest

Motorisk funktionstest (FMS)

Det amerikanske system, Functional Movement Screening, tester kroppens motoriske funktionalitet. Med afsæt i en vurdering af en række enkle og fundamentale motoriske bevægelser, får du en komplet vurdering af kroppens aktuelle, fysiske funktion og ydeevne.

Motorisk funktionstest København

Helhedsvurdering af din krop

Ideen i systemet er, at man ved hjælp af en kortlægning af kroppens funktion kan finde eventuelle skader og svage punkter. Med det som udgangspunkt er det muligt at forudse, forebygge og styrke kroppen, for at undgå fremtidige skader. Eller øge kroppens formåen.

Testen er relevant for alle. Især sportsfolk efterspørger den, fordi maksimal ydeevne er i fokus. Systemet gør det da også muligt at omsætte resultaterne til forskellige forløb, afhængig af individuelle behov og sportsgren. I forbindelse med skader giver testen et meget præcist udgangspunkt for at tilrettelægge et individuelt trænings- og/eller behandlingsforløb.

Jeg er meget fascineret af testsystemets enkelthed og samtidig, at strukturen gør det utrolig effektivt som værktøj, når vi kigger på den enkelte patients behov.

Sådan foregår det

Den individuelle test tager 1 time. Efter instruktion gennemgår vi syv forskellige øvelser (fx squat, lunch og armbøjning mfl.). De enkelte øvelser bliver vurderet for blandt andet balance, styrke, stabilitet, koordination osv., bliver numerisk scoret og indpasset i FMS systemet. Du får dit resultat med det samme, vi taler om det og instruktøren giver forslag til korrigerende øvelser eller evt. behandling.

Se referencer fra andre patienter her.

Book en tid her.